Anna reste över 100 mil till Vilda

Anna och Samuel

Hur långt har du åkt för att komma till Vilda?

En som har åkt längre än de flesta deltagare är Anna Lanzrein, som är 17 år. Hon har kommit ända från Schweiz.

Anna Lanzrein reste redan två dagar innan lägret började. Flyg och tåg tog henne till Kristianstad, där hon bodde hos sin gudmor fram tills starten av Vilda i Tivoliparken. – Resan gick bra, jag är taggad inför lägret! säger Anna till Vilda Nyheter.

Det är inte första gången som Anna är i Sverige. I höstas bodde hon i Lund i en termin för att plugga på gymnasieskolan Spyken. Där blev hon introducerad till Scouterna av en kompis. – Jag har varit med på två läger, det var jättekul så det är därför jag är här! säger hon.

I väntan på att scoutkåren ska anlända till Vilda möter Anna flera kompisar från sin tid i Sverige. En av dem är Samuel Eriksson från Hjärup. – Vi träffades på Kompislägret, ett läger för typ 200 personer, säger han.

Anna Lanzrein hoppas på att ha kul och lära känna nya scouter på Vilda, innan hon åker vidare till ett läger med Svenska kyrkan i Blekinge. – Jag är jätteglad att vara här! säger hon.

Har ni internationella gäster på ditt läger? Passa på att fråga dem om deras läger eller hur det är att vara scouter där de bor. Skriv och berätta för oss på redaktionen så kanske din intervju hamnar i lägertidningen!

Det här inlägget postades i Okategoriserade av malinwallen. Bokmärk permalänken.