John skrev lägerlåten – på en timme!

John skrev lägerlåten

Vildas lägerlåt har väl ingen undgått vid det här laget. De oförglömliga verserna och refrängen som ekar i huvudet när man gått och lagt sig “Vill du, vill jag, vi åker till Vilda idag”. Killen bakom Vildas lägerlåt heter John Söderdahl. Han är utbildad musiklärare men nu jobbar han som utvecklingskonsulent i Scouterna.

– Samma kväll som jag fick frågan om att skriva Vildas lägerlåt hade jag spelat in ett första utkast, berättar John.

På bara en timme hade han skrivit hela Vildas lägerlåt. En del av förklaringen kan vara att det inte är första gången som John skriver en lägerlåt. Det var nämligen han som komponerade lägerlåten till Jingijamboree 2007.

– Det är viktigt att man lyckas få till en refräng som folk kommer ihåg och att låten både är lätt att sjunga och spela. Och det är kul att höra scouter gå förbi och sjunga låten, berättar John som också poängterar att det är tack vare samarbetet med de andra musikerna som det blev en riktig hit.

Det här inlägget postades i Okategoriserade av olganordquist. Bokmärk permalänken.