Scout för en dag

Mugglare_Siv-2

Med stor säkerhet är det är scouterna på Vilda i Kristianstad som blivit mest uttittade. Kanske är inte Harry Potters ord “mugglare” för icke-magiska personer helt rätt att använda om alla de besökare som har passerat genom Tivoliparken. För nog har de varit välkomna att gå på gångarna bredvid lägerplatsen.

Lägerveckan har varit ett toppentillfälle för Scouterna att visa upp sig och under torsdagen ordnades därför en prova-på-dag för allmänheten, med lekar och aktiviteter där alla var välkomna.

En av besökarna var Siv. Hon går genom parken varje dag och tycker att det är trevligt att få se något annat än den vanliga omgivningen.

– Jag har sett hur scouterna bygger och lagar mat. De lär sig för framtiden, säger hon. Får man prova på är det kajakerna jag är intresserad av, för det har jag aldrig testat förut.

Emilia 9 år och Tora 4 år är i Kristianstad med farfar Lasse. De kommer från Åhus, där Emilia är med i Åhus scoutkår. Kåren är på läger i Karups Nygård men Emilia är här istället för att gå på Naturum och äta glass. Men de kanske hinner lite aktiviteter på lägret också.

– Det är underbart roligt med ett läger i parken, säger Lasse.

Mugglare_Heidi och Oliver

Heidi är på parkens lekplats med sonen Oliver. Hon har läst om lägret innan och tycker det är trevligt.

– Det är kul att Scouterna visar upp sig. Vi ska kanske gå och prova på något under dagen.

Det här inlägget postades i Okategoriserade av emillowengren. Bokmärk permalänken.