Så skapas Vilda

Det är du och din scoutkår som skapar Vilda. I flera distrikt har scoutkårerna önskat hjälp från sitt distrikt med infrastruktur, plats och planeringstöd. Om ditt distrikt har planer för detta eller om det finns ett regionalt samarbete så berättar din distriktsstyrelse mer för dig om detta, men alla Vilda-läger kommer att formas och arrangeras av scoutkårerna.

För att nå Vildas idé om värme och gemenskap skapar scoutkårer från olika scoutförbund i Scouterna sitt läger tillsammans. I och med att anmälan till lägret öppnar vi även en kontaktförmedling så att scoutkårer kan få hjälp att hitta varandra. Det blir en möjlighet att hitta nya vänner, även i scoutkårer från andra länder. Scouterna kommer att bjuda in scoutkårer från hela världen som efter anmälan kommer att paras ihop med något av Vildas alla läger.

Utmanar- och roverscouter kommer under ett helgarrangemang hösten 2014 att få delta i ett evenemang anpassat just för dem. Under sommarens Vilda-läger kommer utmanar- och roverscouter att kunna vara med och forma sin egen lägerupplevelse, men även engageras i att planera och genomföra Vilda tillsammans med ledarna i scoutkåren.

Vilda har ett centralt stöd som ansvarar för att marknadsföra lägret, skapa gemenskap genom aktiviteter och sociala medier och ge ett stöd i programmet för Vilda.