Peppad inför Jamboree 2017

World Scout Jamboree concert - Cultural festival day

Va? Har det redan gått en vecka?? Ja, hur sorgligt det än känns så är Vildaveckan slut nu. Men om bara (!) tre år är det dags för ett gemensamt läger igen – Scouternas nationella jamboree 2017. Så idag, på Vildas sista skälvande dag, passar vi på att presentera 2017 års jamboreeplats, datum och de två alldeles nyutsedda lägercheferna. Vi serverar härmed dig och dina kompisar något att prata om och planera inför redan på hemresan!

“20000 scouter på Rinkabyfältet”, så hoppas vi att rubrikerna lyder sommaren 2017. För tack vare ett stort stöd från Kristianstad kommun, Region Skåne och Sparbanken Skåne kommer nästa gemensamma läger att vara på Rinkabyfältet utanför Kristianstad den 4-12 augusti 2017. Datumen är satta efter ett stort pusslande med samma sommars världsscoutmoot på Island och nationella jamboreer i Danmark och Norge. Allt för att du 2017 ska kunna åka på häftiga läger hela sommaren!

lägerchef_liza Viktor_lägerchef

Viktor Lundqvist och Liza Rosenberg är våra lägerchefer i ett delat ledarskap. Viktor är uppvuxen i Scouterna hos Timmele scoutkår och har varit engagerad i Jiingijamborii 2007 och Världsscoutjamboreen 2011. Han är 29 år, bor i Göteborg och är snart färdig civilingenjör.

– Det är en fantastisk möjlighet att få leda arbetet med Scouternas nationella jamboree 2017, inte bara för att det är ett arrangemang som ger så många barn och ungdomar ett minne för livet, utan också för att det skapar ett stort engagemang bland alla vuxna i Scouterna. Våra tidigare nationella jamboreer och världsscoutjamboreen hade inte varit en sådan framgång utan alla ideella krafter, säger Viktor.

Liza är 43 år och bor i Västerås där hon också alltid varit engagerad i Scouterna. Just nu är hon ansvarig för projektledarutbildningen på Scouternas folkhögskola. Liza har lång planeringsbakgrund på tidigare nationella jamboreer.

– En av anledningarna till att jag ville anta utmaningen som lägerchef var att jag började se alla möjligheter som en nationell jamboree innebär för att utveckla Scouterna framåt. Jag vill göra det möjligt för fler att delta så att vi når en större mångfald inom Scouterna. Jag vill också att vi satsar ännu mer på alla ledare som kommer med sina scouter så att de får inspiration och uppskattning, berättar Liza.

Känner du jamboreepeppen redan nu? Kanske vill du också engagera dig i planeringen och genomförandet av nästa jamboree? Håll utkik efter lediga tjänster på www.scouterna.se/jobb.

Det här inlägget postades i Okategoriserade av emillowengren. Bokmärk permalänken.