Schyssta kompisar skapar Trygga Möten

tryggamöten

I Scouterna är vi ju schyssta kompisar. För att förstå och sätta ord på vad det innebär att vara en schysst kompis finns vårt projekt Trygga Möten. Projektet jobbar för att göra Scouterna till en trygg och säker verksamhet fri från mobbing och övergrepp. Under Vildaveckan har Trygga Möten besökt Vilda i Sonnarp och Kristianstad där de har träffat 200 barn och unga mellan 6 och 18 år.

– Vi har gjort samarbetsövningar där barnen har fått varsin roll, som döv, blind eller stum. Själva övningen har varit att resa ett torn av plastmuggar och att sedan fundera över hur det gick att lösa uppgiften, berättar Carin som jobbar med Trygga Möten.

Några av de barn som har deltagit i övningen säger efteråt att det har varit kul och att de lärt sig att det är viktigt att behandla andra som du vill bli behandlad själv. De har också pratat om  att alla människor är lika viktiga, oavsett förutsättningar.

– Vi vill att övningen ska få alla att reflektera över hur de behandlar varandra och hur de behandlar andra som inte har samma förutsättningar som en själv. Det är viktigt att man tar hand om varandra i en grupp. Då är man en schysst kompis, säger Carin från Trygga Möten.

Trygga Möten har under flera år jobbat med ledarutbildningar, men nu fokuserar de också på att träffa barn och unga direkt i verksamheten för att prata om vad det innebär att vara en schysst kompisar.

Läs mer på Trygga Mötens hemsida >>

Det här inlägget postades i Okategoriserade av annanilsson. Bokmärk permalänken.