Vägen till Vilda

Nu är Vilda igång på riktigt! Under dagen har flera tusen scouter kommit fram till lägerplatserna och började sätta upp tält och bygga matplatser. En del har rest med tåg, andra med buss eller med båt. Vi är alla på Vilda men på olika platser i Sverige och våra läger kommer att se väldigt olika ut. I Hög håller scouterna till i en vikingaby, i Kristianstad ligger lägerplatsen i Tivoliparken mitt inne i stan och på Vässarö, utanför Stockholm, samsas tre Vildaläger med ett konfirmationsläger.

Scouterna som bor på samma läger kommer i många fall från kårer som inte träffas i vanliga fall. I samma område är det nämligen kårer från flera olika scoutorganisationer som allihopa ingår i Scouterna. Trots att vi bor på olika ställen är vi ändå på samma läger – Vilda! Vi hoppas att du, förutom att ha det superkul på lägret, är nyfiken på att få veta vad som händer på andra lägerplatser runt om i sverige. Gemenskapen mellan lägren skapas bland annat genom sociala medier och lägertidningen Vilda Nyheter som kommer ut varje morgon kl 8.00 och innehåller historier, foton och hälsningar från hela Vilda. Redan nu går det att se foton på Vildas hemsida och du kan också dela dina egna bilder på Instagram och Twitter genom att hashtagga dem med #vilda2014.

Tillsammans skapar vi ett stort scoutläger av många små, där scouter från hela Sverige och världen får mötas och leva lägerliv!

Det här inlägget postades i Okategoriserade av olganordquist. Bokmärk permalänken.