Vilda är vilja, värme och virvel

Vildas nyckelord (framsida)

Under Vilda har vi tre nyckelord som ska hjälpa oss att få ihop olika delar av scouting och göra ett bra läger med allt det som är viktigt. I lägerboken beskrivs de som tre olikheter som tillsammans bildar en helhet. Precis som vi olika människor tillsammans bildar en patrull, ett läger eller en hel scoutrörelse. Alla är olika och alla behövs för att det ska bli bra på ett läger!

På Vilda kombinerar vi värme, vilja och virvel – men vad betyder det? Jo, värmen är kärleken till scouting och varandra, gemenskapen och det brinnande engagemang som finns inom scoutrörelsen. Även på ett scoutläger finns det saker vi vill göra, skapa eller uppleva. Den kraften som driver oss framåt, det är viljan! Virvel är svårare, inte lika lätt att förstå. För virveln är i sig själv rörlighet, galenskap och överraskning. Vad är ett scoutläger utan kaos, den härliga farten och galenskapen som uppstår när många personen lever tillsammans i tält?

Men bara kaos kanske blir lite jobbigt, speciell för en ledare som ska ta hand om femton virvlande spårare. Därför behöver alla samarbeta, och det är något som Vilda i Skräddartorp vet. Där genomsyras hela lägret av historien om Professor S.Å. Vilde som forskar om parallella värdar. Till sin hjälp har professorn tre assistenter – Virvel, Värme och Vilja – som allihopa är duktiga och snälla, men som har svårt att samarbeta. En sådan tur för dem att det kommer scouter till Skräddartorp som kan hjälpa dem i det viktiga arbetet med att stänga portalerna till andra världar. Vi scouter är nämligen världsbäst på att samarbeta, eller hur?

Scouternas generalsekreterare Katarina Hedberg besöker en rad olika läger under veckan och vi bad henne att beskriva Vildas nyckelord.

– Jag ser värme som den känsla som man som ny scout ska känna när man kommer till ett scoutläger för första gången. Viilja ser jag som som scouternas vilja att förändra, både vår värld och vårt samhälle. Och när det är läger så är det lite galna helt klart virvel för mig, berättar Katarina Hedberg.

Vad betyder vilja, virvel och värme för dig och dina vänner? Prata, lek och upplev dem! Filma, fota eller skriv och skicka till oss på Vildaredaktionen, så skapar vi Vilda tillsammans!

Det här inlägget postades i Okategoriserade av annanilsson. Bokmärk permalänken.