Vilda på vattnet

båtar

Vi har sett flera Vildaläger paddla kanot och bygga flottar, men bland Vildas alla läger finns också några lägerplatser vid havet där det sker en hel del seglingsaktiviteter.

Spårarscouterna Matilda och Maya från Älta scoutkår är på Vilda på Vässarö i Stockholms skärgård.

– Det bästa med Vässarö är att vara tillsammans, bada och paddla kanot, säger de efter att ha varit ute och paddlat tillsammans med de andra spårarna i kåren.Kåren har också seglat optimistjolle, något som är både spännande och roligt. Det är lite klurigt att lära sig styra men när man får kläm på det så går det finfint. Solen skiner, det blåser lite, vädret är helt perfekt för vattenaktiviteter.Agnes författare

Ältas äventyrarscouter har också varit ute och seglat, med
Scouternas stora skolskepp Biscaya som ligger på Vässarö under Vildaveckan. En av dem är Agnes, som skriver:

AGNES 1 AGNES 2
Älta scoutkår är inte en sjöscoutkår och seglar i vanliga fall inte så mycket, men på Vässarö kan alla få testa på paddling och segling. Biscaya tar gärna emot scouter med olika mycket seglingserfarenhet på både längre sommarseglingar och helgseglingar under vår och höst. Det gör också segelskutan Mandalay som tillhör Göteborgs scoutdistrikt. I vanliga fall ligger hon på Nya Varvet i Göteborg men nu i ommar finns hon på Kragenäs för att ge segel i Vilda. Med plats för 12 personer inklusive besättning kan man som scout följa med ut och segla.

Efter en genomgång av säkerhet och sjöregler sattes segel i topp och skutan var redo. Tillsammans med Stora Lundby Scoutkår satte Mandalay fart, ut mot det öppna havet. Med strålande solsken och över 7 knop log och skrattade deltagarna över hur roligt det är att segla.

– Det som är så bra med sjöscouting är att det är det bästa av två världar. Både scouting och segling, säger Björn från Torslanda Sjöscoutkår som är styrman på skutan.

Det är en kombination som går hem, och på läger kan både land och sjöscouter ha kul tillsammans på sjön.Johanna Granholm, upptäckare, sjöscout på Vilda Spjutsund

– Det roligaste med läger är att segla. Speciellt när det är mycket vind för då går det fort! Och så är det kul att välta också och bli blöt, säger upptäckaren Johanna Granholm som är sjöscout och på läger på Vilda Spjutsund.

Det här inlägget postades i Okategoriserade av olganordquist. Bokmärk permalänken.