Vilda vikingar i Skåne

På en ö, i en park mitt i stan och på en helt vanlig lägeräng… Vildaläger är belägna på alla möjliga olika ställen. I Hög (uttalas Hööj) i Skåne håller fyra scoutkårer gemensamt läger, Vilda vikingar, i en vikingaby!

– På 1980-talet hade man vikingaspel här. Ett företag byggde upp en vikingaby och under två veckor på sommaren kom det busslaster med folk för att titta på teater, berättar Ulrika Friman, en av de programansvariga på Vilda vikingar.

Vilda vikingar paddla

Nu används platsen inte längre som turistmål utan är i en vecka fylld av vilda vikingascouter. Lägret delas av en å, där programaktiviteterna håller hus på ena sidan och scouterna sover på den andra.

– Vi har byggt en bro över ån, som är gjord enbart för vårt läger och som barnen kan gå över, säger Lena Pålsson, som också är programansvarig.

I Hög lever ungefär 200 scouter lägerliv med vikingalekar, vikingasagor och rollspel. Helt okomplicerat har det dock inte varit, ett åsk- och regnoväder orsakade både bortblåsta och översvämmade tält. Trots detta är Ulrika, Lena och de andra i Hög nöjd     med lägret

Vilda vikingar bro

– Det är ingen vanlig lägerplats, för den är uppväxt med kullar. Vart man än tittar så ser man nya miljöer. Det är helt underbar plats, vi har det lugna på ena sidan ån och badplatsen med kanoter och aktiviteterna på den andra, säger Lena.

Det här inlägget postades i Okategoriserade av emillowengren. Bokmärk permalänken.